Itatja magát a Budapesti Pálinkafesztivál

2006.05.04
A főváros szívében kerül sor Budapest első pálinka fesztiváljára, az 5-én kezdődő rendhagyó program a minőségi magyar ital népszerűsítését hivatott szolgálni.

Május 5-7. között fesztiválon kívánják meggyőzni az érdeklődőket a magyar pálinka különleges minőségéről, a hátterét jelentő magas színvonalú gyümölcstermesztésről és szakszerű feldolgozásról. A helyszín a magyar főváros, első ízben kerül sor Budapesten ilyen rendezvényre.

Az első Budapesti Pálinka Fesztivál szervezője a Magyar Pálinka Marketing Kht, amely azzal a céllal alakult, hogy népszerűsítse a magyar minőségi pálinkát a hazai és a külföldi fogyasztók körében. Az igényes pálinkafogyasztást terjeszteni kívánó eseményükön a közönség az őstermelők jeles italait kóstolhatja és vásárolhatja meg. A látogatók Magyarország több tájegységéről származó ital ízvilágával is megismerkedhetnek.




Az Európai Unió elfogadta a pálinka név kizárólagos magyar használatát, illetve 2002. július elseje óta él az a jogszabály, hogy pálinkának kizárólag a Magyarországon, teljes egészében gyümölcsből készült párlatot lehet nevezni. A fesztiválon termékeiket kizárólag őstermelők mutatják be, akik nagy szaktudással rendelkeznek, és közülük sokan a tavaly megrendezett közép-európai pálinkaversenyen (Destillata-Ausztria) kiemelkedő eredményeket értek el. A Budapesti Pálinka Fesztivál célja, hogy a pálinkára, mint történelmi értékre felhívja a figyelmet, mivel a pálinka sok évszázados múltra tekint vissza a magyar gasztronómiában, készítését és fogyasztását több mint 500 éve írásos emlék őrzi. A pálinkafesztivál szervezőinek eltökélt szándéka az is, hogy a fogyasztásban élő tévhiteket eloszlassák, felhívják a figyelmet a minőségi és a kommersz italok közötti különbségre, és hogy elmozdítsák a mai fogyasztási szokásokat a minőségi magyar pálinka irányába. Az esemény a Deák téri templom háta mögött lebontott bazársor helyén kialakított Városháza parkban kerül megrendezésre. Az 1000 forintos belépőjegyből 500 forint értékben fogyaszthatnak az ínyencek. A termékeikkel bemutatkozó termelők között találni az Agárdi Pálinkafőzdét, a Bakonyi Íz és Párlat Kft.-t, a Békési Pálinka Rt.-t, a Brill-Market Kft.-t, a Csalló Kft.-t, a Győri Likőrgyár Rt.-t, a Hilltop Neszmény Zrt.-t, a Márton és Lányai Pálinkák nevű céget, a Panyolai Szilvórium Kft.-t, a Prekop pálinkafőzdét, a Rézangyalt, a Szicsek Pálinkafőzdét, aTarpa Manufaktúra Kft.-t, a Téti Pálinkafőzde és Palackozó Üzemet, a Vinotrep Kft.-t a Treffpunkt GAR 2000 Kft.-t, a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúrát, a Zsindelyes pálinkafőzdét.

Forrás: Piac és Profit

A drinkbox.hu csapata elkötelezett híve a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.
Szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára NEM AJÁNLJUK!

Elmúltál már 18 éves?

     NEM

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk