Russian Vodka (Orosz vodka)Oroszországban a történelmi források a lepárlással készített vodka megjelenését 1446 és 1478 közé teszik. Elsősorban a háromnyomásos földművelés megjelenését követően megjelent gabonafelesleg tette lehetővé a vodkakészítés elterjedését. Európában egyébként kb. ugyanekkor terjedt el a lepárlásos alkoholkészítés, mint pl. a skót Whisky, amelyről az első írásos dokumentum hasonlóképpen 1494-ből származik.

Kezdetben Oroszországban 38,3 %-os vodkát gyártottak, majd 1866-ban a minimális szeszfokot – adózási okokból – 40 %-ban határozták meg. 1894-ben az Orosz birodalom teljes területén állami monopóliumot vezettek be a vodka gyártására és kereskedelmére, illetve ezzel párhuzamosan szigorú gyártási előírásokat, szabványokat is bevezettek. Ezeknek a szabványoknak hatására a 20. század elején az orosz vodka garantált minősége és tisztasága világszerte biztosította a népszerűségét.

Oroszországban (az akkori Szovjetunióban) a II.Világháború után futott fel igazán a vodkagyártás. 1992. július 7-én megszűnt a vodkakészítés állami monopóliuma, azonban alig egy év múlva ezt a rendelkezést megsemmisítve visszaállították azt. A jelentős orosz vodkamárkák mindent megtesznek, hogy termékük az 1894-ben rögzített szabványoknak megfelelően készüljenek.

A piacon ma legismertebb orosz márkák: Baltiyskaya, Beluga vodka, Flagman, Gzhelka, Cristall, Kalinka, Kristal, Kauffman (vodka), Krepkaya, Kubanskaya, Limonnaya, Moskovskaya, Okhotnichya, Old Russia, Permskaya, Pertsovka, Psenyicsnaja, Putyinka, Pyat Ozer, Rodnik, Russian Standard, Russkaya, Starka, Stolichnaya, Stolovaya, Sibirskaya, Smirnov, Vodka Gorbachov, Yubileynaya...Koktél kereső hamarosan!

Bár kereső hamarosan!A drinkbox.hu csapata elkötelezett híve a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.
Szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára NEM AJÁNLJUK!

Elmúltál már 18 éves?

     NEM

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk