Az Egg-Nogs a legrégebben ismert kevert amerikai italok egyike. Fő alapanyaga a tojás, a cukor, a tej és egyéb ízesítőanyagok. Létezik alkoholmentes és alkoholos Egg-Nogs is. Étkezés előtt nem szervírozhatjuk, egyébként a nap bármely szakában felszolgálható. Hagyományos Egg-Nogs készítése: A shakerbe tegyünk 3-4 kocka jeget, és egy friss tojást. Ehhez tegyünk hozzá 3-4 kiskanál porcukrot és 5 cl kívánt márkájú italt (rum, konyak). A shakert zárjuk le, majd rázás tán nagy thumblerpohárba szűrjük át. Töltsük fel 1,5 dl hideg tejjel és keverjük össze. Reszeljünk rá szerecsendiót, szívószállal szervírozzuk. Pezsgős Egg-Nogs készítése: 8 cl tej, 1 egész tojás, 1 cl cukorszörp és 3-4 cl rum hozzáadásával. A hozzávalókat és a jeget tegyük shakerbe, rázzuk össze habképződésig, majd a bárszitán keresztül a poharakat töltsük fel 3/4 részükig. Engedjük fel jéghideg pezsgővel, és hintsünk a felszínére reszelt szerecsendiót. |