Polish Wodka (Lengyel vodka)Ami nekünk a pálinka, az a lengyeleknek nem más, mint a vodka (vagyis a wodka). Lengyelországban 600 éves hagyománya van az ital gyártásának. Lengyelország igazi vodkanagyhatalom: a világon csak Oroszországban, az USA-ban és Ukrajnában gyártanak többet belőle. A lengyeleknél azonban az italok minőségét 2006 óta szigorú törvény szabályozza.

A néhány éve módosított jogszabály szerint lengyel vodkának csak az az ital nevezhető, amelynek minden alapanyaga Lengyelországból származik, és amely burgonyából vagy a hagyományosan a lengyeleknél termelt gabonák (búza, zab, rozs, árpa, tritikálé) valamelyikéből készül.

A minőségi szabályozás bevezetésének is köszönhető, hogy a lengyel vodka egyre nagyobb presztízst vív ki magának a világon. A Concorde repülőgépek első útján, 1976-ban a fedélzeten felszolgált italok között ott volt a Wodka Wyborowa is, az egyik leghíresebb lengyel vodka.

A piacon ma legismertebb lengyel márkák: Absolwent, Belvedere, Chopin, Cracovia, Cymes, Hunter, Jan III Sobieski, Jarzebiak, Krakowska wódka, Krakus, Królewska, Krupnik, Lodowa, Luksusowa, Millennium, Original, Pan Tadeusz, Polonaise, Przepalanka Krakowka, Siwucha, Sobieski, Soplica, Wisła, Wodka Wyborowa, Żołądkowa DeLuxe, Żołądkowa Gorzka, Żubrówka, Żytnia...Koktél kereső hamarosan!

Bár kereső hamarosan!A drinkbox.hu csapata elkötelezett híve a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.
Szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára NEM AJÁNLJUK!

Elmúltál már 18 éves?

     NEM

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk