Japanese Whisky (Japán whisky)Szinte az összes japán whisky a skót kevert maláta whisky alapján készül. Az árpamalátát égető kemencében szárítják, nagyon kevés tőzeg adagolásával, a cefrét kisüsti módszerrel párolják. Hosszú ideig úgy gondolták, hogy a skót típusú whisky, ha nem Skóciában készül, akkor sokkal gyengébb minőségű lesz, mint a skót whisky, de vak kóstolással végrehajtott összehasonlítások (forrás: Whisky Magazine) azt mutatták, hogy nem volt minőségbeli különbség, sőt néhány márka (nevezetesen a Yoichi és a Yamazaki) felülmúlták pontszámban a skót megfelelőiket.

A japán whiskygyártás 1934-re nyúlik vissza, amikor Hokkaido szigetén Joicsiben megépítették az első lepárlót, a Yoichit. Ez lett a későbbi Nikka központja, a Suntory márka mai legnagyobb riválisa. Takecuru (akinbek a nevéhez kötődik a japán whisky elindítása) AZ első saját whiskyjét 1940-ben dobta piacra. A japán whiskytermelés felfutását nagyban elősegítette a japán haditengerészet támogatása, amely úgy itta a whiskyt, mint a brit haditengerészet a rumot. A japán whiskyk most már hazánkban is egyre népszerűbbek. A japán whiskykre jellemző a letisztult, egyértelmű és egyedi karakter. A japán whiskylepárlók nagy előnye a kiváló, whiskyérleléshez ideális klíma és a kristálytiszta hegyi patakok friss vize. Emellett fontos megemlíteni a japánok precizitását és kreativitását is, amely nagyban hozzájárul a japán whiskyk egyre szélesebb körű népszerűségének világszerte.

Számos ázsiai országban is egyre népszerűbb lett az utóbbi években a whisky fogyasztása, ezt megérezték a helyi piacok gyártói is, így mára már az ázsiai térségben a japán gyártók komoly versenytársává vált pl. a tajvani Yushan Distillery nevű vállalat is, kevert maláta whisky termékeivel (pl. Yushan Blended)..

Ismert japán whisky márkák: Akashi, Chichibu, Hakushu, Iwai, Hibiki, Nikka, Ohishi, Suntory Whisky Toki, Tokinoka, Yamazaki, Yoichi...
Koktél kereső hamarosan!

Bár kereső hamarosan!A drinkbox.hu csapata elkötelezett híve a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.
Szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára NEM AJÁNLJUK!

Elmúltál már 18 éves?

     NEM

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk