Blended Whisky (Kevert whisky)A blended whiskyk (kevert whiskyk) valójában maláta és egyéb gabonawhiskyk keverékei. Grain whisky néven is elterjedtek, mivel sok esetben együtt párolják az árpát, a kukoricát, a búzát és a rozst is). A keverés legfőbb célja az, hogy a simább aromavilág elérésével a fogyasztók szélesebb rétegeit képesek így megcélozni. Ez alapján képesek fenntartani a márkára jellemző karaktert és a konstans minőséget.

Melyek a legismertebb kevert whiskyk? Ide tartoznak a világ legismertebb és legkeresettebb skót whiskyjei. Ezek gyakran tizenöt, de akár ötven különböző maláta- és gabonawhisky házasításával, keverésével készülnek. A teljesség igénye nélkül íme a legismertebb márkák: Akashi, Ballantine's, Bastille, Black Velvet, Buchanan, Cattos, Chivas Regal, Co-Op Blended Scotch, Crown Royal, Dewars, The Famous Grouse, Grant's, Haig, Hankey Bannister, Hibiki Suntory Japanese Harmony, Highland Park, Islay Mist, J&B, Jim Beam, Johnnie Walker Blue Label, J.P. Wiser's 18, The Lost Distillers Blend, Nikka, Rock Oyster, The Spice Tree, Togouchi...

A hazai gyártású kínálatban az Eurodrinks 2013-ban újraindította a jól ismert régi kevert whisky, a Glen Scanlan palackozását, közvetlen skót felügyelet mellett. A palackot Skócia egyik ikonikus szõrös tehene díszíti, mely jól jelképezi az ütést, az erõt, a harciasságot, mely a palackban rejlik. Színe rendkívül sötét, illata füstös tõzeges, érdekesen vajas, fûszeres. A szájban is a füstösség köszön vissza, az aszalt gyümölcs fanyarságával.

Egy másik hazai palackozású kevert whisky is elérhető a magyarországi italkínálatban, az exkluzív csomagolású 'Golden Shoe'. 2016-ban Franciaországban a UEFA szervezésében megrendezésre került a Labdarúgó Európa-bajnokság, mely a világ minden táján hatalmas érdeklődésnek örvendett. A hazai fogyasztók is méltóként ünnepelhették a 2016-os EB-t, hisz elérhető lett, és azóta is megvásárolható a 2016-os EB-re kiadott Golden Shoe Champions Edition Whisky.Koktél kereső hamarosan!

Bár kereső hamarosan!A drinkbox.hu csapata elkötelezett híve a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.
Szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára NEM AJÁNLJUK!

Elmúltál már 18 éves?

     NEM

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk