Single Malt Whisky (Single Malt Scotch)Skóciában közel 2000 fajta whiskyt gyártanak, ezek nagyobbik része tiszta maláta skót whisky (single malt scotch). Kizárólag malátázott árpából (malted barley) készülnek és minden esetben csak egyetlen lepárlóból származnak. A lepárlóra, valamint a régióra jellemző egyedi karakterrel rendelkeznek. A single malt whiskyk értéke is általában sokkal magasabb, mint a hagyományos blended (kevert) whiskyké, szinte minden esetben ezeknek az italoknak a címkéjére a lepárló neve és az érlelési idő (évek száma) is rákerül.

Ismertebb márkák: Aberfeldy, Aultmore, Benromach, Chivas Regal Ultis, Duncan Taylor Octave, Glen Marnoch, The Glenrothes, Johnnie Walker Black Label, Smokehead, Lagavulin, Speyside, Teacher's Highland, Tomatin Highland, Wolfburn Aurora....

Magyarországon a Zwack Unicum forgalmazza a Johnny Walker több változatát is, valamint a Singleton, a Talisker, a Caol Ila és az Oban márkajelzésű single malt whyskyket.

Hatalmas érdeklődés előzte meg egy új magyar gyártású whisky debütálását 2014-ben a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon. A Békési Pálinka Manufaktúra 43% alkoholfokos 12 éves whiskyje, a 'Single Barrel 12' a hazai rendezésű Whisky Show-n sikerrel mutatkozott be. A hazai whisky kedvelők nem értik, ha itthon is adott a receptúra, és adott a technológia, miért nincs nagyobb választék belőle?

A Békési Single Malt a hagyományos skót whiskykhez hasonlóan kizárólag egy féle árpamalátából készült, a gondosan kikészített tölgyfa hordókban érlelve 12 év alatt nyerte el végső zamatát. Békési Zoltán, a legújabb hazai whisky gazdája, büszke a végeredményre, a fogyasztók is imádják, így azóta beszerzett még egy sor különleges hordót, hogy hamarosan újabb whiskyvel örvendeztesse meg az ital hazai kedvelőit.


Koktél kereső hamarosan!

Bár kereső hamarosan!A drinkbox.hu csapata elkötelezett híve a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.
Szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára NEM AJÁNLJUK!

Elmúltál már 18 éves?

     NEM

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk