Grogok




A puncsnál nagyobb alkoholtartalmú angol eredetű ital. Forró vízzel és szeszes italokkal készíthetjük el (pl. konyak, rum, whisky, vodka), és cukorral ill. mézzel ízesíthetjük.

Grog készítése egyszerűen: Egy teás pohárba tegyünk 2-3 kiskanál cukrot, 2,5 cl citromlét, 5 cl szeszes italt. Keverjük jól össze, tegyünk hozzá 2-3 db. szegfűszeget, és 7-8 cm hosszú fahéjat is. Ezután öntsük fel friss vízzel. Merülő forralóval hevítsük forrpontig, majd szűrővel távolítsuk el a fűszereket, és helyezzünk citromkarikát a pohárra. Forró grogot célszerű fémfoglalatú 2-3 dl-es poharakba tölteni. Nyári hónapokban hideg grogot fogyaszthatunk jéggel, citrommal és gyümölcslevekkel.


Kapcsolódó videó:




Koktél kereső hamarosan!

Bár kereső hamarosan!



A drinkbox.hu csapata elkötelezett híve a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.
Szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára NEM AJÁNLJUK!

Elmúltál már 18 éves?

     NEM

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk