Canadian Whisky / Rye (Kanadai whisky)Az amerikai kontinensen ismert a Kanadai Whisky, amely az Ír whiskeykhez hasonlóan kevésbé füstös aromával rendelkezik. A kanadai whisky (Rye whisky, csak nagyon ritkán whiskey) a kanadai törvények szerint olyan whisky amelyet Kanadában készítenek erjesztett gabonaszemek felhasználásával és legalább három évig – igaz általában legalább 6-8 évig - érlelik, legfeljebb 700 literes fahordókban.

A kanadai whiskyk általában kevert whiskyk, és gyakran még ehhez mérten is könnyű és lágy jellegűek, egy részüket olykor „barna vodkának” is hívják emiatt. Fő alapanyagai általában a rozs és a kukorica (gyakran rozs- és kukoricawhisky keveréke), de a Canadian Whisky, Canadian Rye Whisky és Rye Whisky megnevezés követelményei nem különböznek.

A kanadai whiskyt ma már szinte kizárólag „whisky” betűzéssel címkézik, régebben azonban egyaránt jellemző volt – és ma sem példa nélküli – a „whiskey” változat. A kanadai köznyelvben viszont egyszerűen csak rye-nak hívják.

Ismert kanadai whisky márkák: Alberta, Barton's Canadian, Black Velvet, Canadian Club, Canadian Mist, Canadian Special, Century Reserve, Corby's, Crown Royal, Danfield's, Forty Creek, Gibson's, Glen Breton, Gooderham & Worts, Highwood Canadian Rye, Hiram Walker Special Old, Lot No. 40, McGuinness Silk Tassel, McMaster's, Mountain Rock, Northern Lights, Pike Creek, Rich & Rare, Royal Reserve, Saskatchewan Wheatland Rye, Schenley, Seagram’s, Tangle Ridge, Windsor Canadian, Wiser's...
Koktél kereső hamarosan!

Bár kereső hamarosan!A drinkbox.hu csapata elkötelezett híve a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.
Szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára NEM AJÁNLJUK!

Elmúltál már 18 éves?

     NEM

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk