Vendégségben a Borsodi sörfőző mestereinél
2018.06.15
Évi háromszázhatvan millió korsó sör. A Borsodi Sörgyár bőcsi üzeme ezzel megegyező mennyiséget, vagyis 1,8 millió hektoliter sört állít elő egyenletesen magas minőségben minden évben – derült ki az idén 45 éves vállalat sajtóeseményén. A Borsodi bejelentette továbbá hároméves fejlesztési stratégiáját, melynek köszönhetően ez a mennyiség tovább bővülhet.
Biztató évkezdetet követően
erős nyárra számít a Borsodi Sörgyár. Ugyanakkor az idén 45 éves vállalat tisztában van vele, hogy az egyre magasabb igényeket támasztó piacon még nagyobb jelentősége lehet a szakértelemnek és a gyár által kínált minőségnek.
Vuleta Zsolt, a
Borsodi Sörgyár ügyvezetője az elmúlt időszak és a 45 év eredményeit értékelve kiemelte, hogy nincs idő a nosztalgiázásra: „
A mögöttünk álló egy évben pozitív tendenciákat figyeltünk meg, mind az értékesített mennyiség, mind a fogyasztók által preferált sörök tekintetében. Azt látjuk, hogy egyre többen keresik a minőséget, egyre erősebb a magyar sörkultúra. De ez nem jelenti azt, hogy hátra dőlhetünk. A Borsodi mindig is olyan vállalat volt, aki a hagyományaira építve folyamatosan kereste a lehetőséget a fejlesztésre, újításra. Erről szól a most következő időszak is, hiszen idén belevágtunk az utóbbi évek legnagyobb beruházásába, melynek köszönhetően akár évi kétmillió hektoliterre emelhetjük üzemünk kapacitását.”
A következő három évben a Borsodi Sörgyár megújítja palackozó részlegét. A hosszú távú, nagy értékű beruházás első fázisaként a gépsoron 28 éve üzemelő palack-fejtőgépet cserélték le egy új, a piacon jelenleg elérhető legmodernebb típusra.
Szilva János gyárigazgató kiemelte, hogy az új gyártósornak köszönhetően az üzem a már hagyománynak számító magas minőség garantálása mellett tudja növelni kapacitását, mialatt csökkenti káros anyag kibocsátását: „
Az üvegek palackozása eddig fizikailag elkülönült a dobozos és PET palackos sörök fejtésétől. Célunk, hogy egy helyre koncentráljunk minden termelési folyamatot. Valamint, hogy három éven belül a teljes palackozást úgy fejlesszük, hogy csökkentsük a gyártási költségeket és mindeközben továbbra is megfeleljünk a legszigorúbb környezetvédelmi, egészségügyi, illetve munkabiztonsági előírásoknak, valamint még hatékonyabb logisztikát alakítsunk ki, megtartva, sőt javítva a Borsoditól már megszokott magas gyártási minőséget.”
A
Borsodi Sörgyár számára a jövő innovációi mellett ugyanakkor egyenlő mértékben fontosak a hagyományok, a múlt értékei. Az idén bemutatott Borsodi Mester éppen a vállalat 45 évnyi sörfőző szakértelme előtt tiszteleg.
„
Rendkívüli megtiszteltetésnek és egyben kihívásnak is tekintettem, amikor felkértek, hogy gondoljunk ki egy olyan receptúrát, ami méltó tisztelgés a Borsodi 45 évnyi tapasztalata és azon emberek előtt, akik szinte teljes életüket és szakértelmüket a gyárnak, a sörfőzésnek szentelték. Úgy vélem a kétféle komló felhasználásával készült aranybarna világos Borsodi Mester egy ilyen sör lett.” – mondta
Németh András, sörfőző, a
Borsodi Mester megalkotója.
A
Borsodi Sörgyár bőcsi üzemében jelenleg évi 1,8 millió hektoliter sört állítanak elő, az idén bemutatott
Borsodi Mester mellett például az ország egyik legnépszerűbb sörét, a
Borsodit is.
Forrás: Molson Coors / Borsodi Sörgyár