Miskolci Likőrgyár - Különleges ízek – magas szintű fejlesztések

2019.04.23
Értéknövelő és fenntartható fejlesztések a lillafüredi ásványvízforrásban, valamint a szeszesitalokban rejlő potenciálok kiaknázására – a Szent István Egyetem stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Likőrgyár Zrt-vel a Budai Campuson.

A megállapodást Dr. Palkovics László, a Szent István Egyetem rektora és Kerschner Ferenc, a Miskolci Likőrgyár Zrt. vezérigazgatója látta el kézjegyével. A két szervezet az együttműködés megvalósításával kíván hozzájárulni az értéknövelő és fenntartható fejlesztésekhez, a szeszesitalgyártás ökológiai lábnyomának csökkentéséhez.

A Szent István Egyetem és a Miskolci Likőrgyár Zrt. közötti kooperációban kiemelt figyelmet kap többek között a vállalat részére történő termékfejlesztés, technológiai optimalizálás. Mindez a gyakorlatban a közös kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységekben is testet ölt, hiszen a közös kutatási eredményekre alapozott konkrét aktivitások tovább növelik azok sikerességét. A Miskolci Likőrgyár Zrt. az együttműködés során gyakornoki-gyakorlati helyeket biztosít az Egyetem hallgatói számára, szakmai támogatást nyújt a SZIE oktatói részére, valamint aktív szerepet vállal az oktatásban és a duális képzés elindításában.
Dr. Palkovics László, a Szent István Egyetem rektora kiemelte, hogy a Borsod megyei székhelyű vállalat nagyon fontos ásványvízforrással rendelkezik, melynek kiaknázása gazdaságilag stratégiai jelentőségű. A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara pedig magas szintű ismeretekkel rendelkezik a vállalat prémium minőségű termékeinek fejlesztéseihez. Az együttműködés során rendkívül fontos cél és feladat újfajta ízesített ásványvíz, innovatív, biológiailag lebontható csomagolás, új pálinkaérlelési módszer és újfajta likőrtermékek fejlesztése, kifejlesztése. Ezen technológiák bizonyítottan hozzájárulnak az értéknövelő és fenntartható fejlesztésekhez.

Kerschner Ferenc, a Miskolci Likőrgyár Zrt. vezérigazgatója elmondta: „Nagy öröm számunkra ez a nap, mivel a Miskolci Likőrgyár Zrt. több mint 100 éve meghatározó szerepet tölt be Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Miskolc város életében. Mióta az új tulajdonosi csoport megvásárolta a céget, nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy a Miskolci Likőrgyár (MiL Zrt.) helyzetét, és az ott készülő brandeket új minőségi alapokra helyezzük a kor vívmányainak megfelelően. Kelet-Magyarországon majdnem mindenhol, országosan pedig napról-napra több helyen elérhetőek vagyunk.

Dr. Friedrich László, az Élelmiszertutományi Kar dékánja záróbeszédében hangsúlyozta, hogy jelen együttműködés jó példa mindenki számára. Az üzemek, az agrárium, a képzés és a nemzetgazdaság fejlődése a cél. Együtt, közösen kell ezt végezni, összefogásra van szükség. Az egyetemek az új ismereteket, nemzetközi és tudományos eredményeket ismerik, az ipar pedig az adott terület adottságait, gazdasági potenciálját, és kihívásait. Ezeket az ismereteket, tapasztalatokat össze kell fogni, a piac alkotta kihívásokat közösen kell megoldanunk.

A megállapodás aláírói egyetértenek abban, hogy a közös kezdeményezésekhez kapcsolódóan fontos szerepet kap a tudományos szféra és a vállalkozások közötti kapcsolat erősítése, a K+F+I pályázatokban való együttműködés. Ezen irányú közös tevékenységük eredményei a közeljövőben hatékonyabban épülhetnek be az élelmiszeriparba, hozzájárulva a gazdasági versenyképesség erősítéséhez.

Kapcsolódó videó:
Forrás: Miskolci Likőrgyár


A drinkbox.hu csapata elkötelezett híve a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.
Szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára NEM AJÁNLJUK!

Elmúltál már 18 éves?

     NEM

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk