Íme a Zirci Apátsági Manufaktúra legújabb trilógiájának harmadik tagja is

2020.05.11
Megjelent az Alevation család harmadik tagja is, amely a Saison nevet viseli. A gyártó a Piperitum Mobile sörük alapját gondolta újra és addig csiszolta, amíg egy egyszerű de klassz kis saison nemszületett belőle.

A Zirci Apátsági Manufaktúra az idén úgy döntött, hogy készít Nekünk sört dobozos kiszerelésben is, így kiegészítve a nem kicsinek számító jelenlegi szortimentjüket. Az új sorozat a tervek szerint 3 darabból fog állni és az "Alevation" nevet viseli. Ennek első darabja egy Rozsos Pale Ale lett, a második pedig egy American Brown Ale.


Az Alevation Saison egy igazán könnyed aratósör száraz, fűszeres, enyhén borsos kortyérzettel, amelybe a felhasznált komló frissítő citrusosságot csempészett. Visszafogott keserűsége teret ad a komló aromák, élesztő és maláta jegyek kiteljesedésének. Ez egy teljesen hagyományos nedű, viszont modern köntösben.

Az új Saison alkoholtartalma: 4,5 %, Balling foka: 10,5, IBU értéke: 20,3.

A gyártó tájékoztatása szerint az Alevation termékeket 2020. május 20. után érdemes keresni az Interspar és dedikált Spar üzletekben.A Zirci Apátsági Manufaktúra mára már közel három évszázados történelemmel rendelkezik. A 18. század derekától már nem csupán pezsgő hitélet folyt a zirci kolostor falai között: 1735. október 29. napján részesülhetett a tiszteletreméltó konvent az első zirci sör élményében. Miután megízlelte, a konvent egyhangúlag hirdetett véleményt, miszerint a sör jónak bizonyult: „Vidit et gustavit, quia bona esset" avagy „Megkóstolván látta hogy az jó”.

A sörfőzés hagyományát modern eszközökkel támasztották fel 2015-ben a Bakony szívében: a tradíció és az innováció kettőssége teszi a kisüzemet egyedülállóvá a piacon. Autentikus környezetben, a kézi munkaerő, valamint a legmodernebb digitális technológia ötvözésével születnek meg a valódi apátsági sörök.Kapcsolódó videók:

Kapcsolódó cikkek:
Alevation Rozsos Pale Ale
Alevation American Brown Ale

Forrás: Zirci Sörmanufaktúra

A drinkbox.hu csapata elkötelezett híve a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.
Szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára NEM AJÁNLJUK!

Elmúltál már 18 éves?

     NEM

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk