Áts Károly, tokaj-hegyaljai borász lett idén az év borásza

2020.06.27
Áts Károlyt, az Áts Családi Pincészet tulajdonosát választotta meg az év borászának az ország 50 legjobb borásza 2020. június 26-án pénteken.

Jövőbe mutató, ahogy a karantén alatt lebonyolították a Portugál Borhetet

2020.06.03
Az idénre tervezett eddigi rendezvények nagy részét elsöpörte a februárban Európában is terjedni kezdő koronavírus. De nem a digitális Portugál Borhetet!

A világ két legszuperebb dolgát kombinálták Olaszországban

2020.05.28
Hivatalosan bejegyzett új termék született. Mi már most tudjuk, hogy évekig nem fogsz tudni lejönni róla. Nyáron biztosan.

Mostantól minden hétvégén program van Etyeken

2020.05.27
Bár a klasszikus Etyeki Piknikre szeptemberig még várni kell, a szervezők mostantól minden hétvégén kiváló programokkal várják az Etyekre látogatókat.

Forradalmasíthatja a sörös palackokat is egy új holland találmány – hamarosan jöhetnek a kartonpapír-bioműanyag palackok!

2020.05.26
Hamarosan elbúcsúzhatunk az eldobható műanyag és üvegpalackoktól - teljesen új csomagolást kaphatnak a sörök is!

Itt a nagy Irsai Olivér borteszt: érdekes eredmény született

2020.05.25
Az Irsai Olivér borok hatósági, laboratóriumi és kedveltségi szempontból egyaránt mindenben megfeleltek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta terméktesztjén.

Mexikóban üresek a polcok, sörhiány alakult ki az országban

2020.05.20
A mexikói kormány által „nem nélkülözhetetlen”-nek nevezett söripart szinte teljesen leállították másfél hónappal ezelőtt, ami a fekete piac virágzásához vezetett.

Május 21-24 között 10 ezer korsó ingyen sört ihatsz Budapesten!

2020.05.19
A First The Craft Beer Co. csapata a Budapesti vendéglátós barátaikkal összefogva ezen a héten mindenkit, aki egy gyöngyöző korsóval csillapítaná sör- és közösségszomját, összesen 10.000 korsó sörre látnak vendégül!

Brutális borfelesleg halmozódott fel Szlovákiában a koronavírus-járvány miatt

2020.05.19
Szlovákiában a borászok legkevesebb 80 százalékát sújtja a koronavírus okozta válság. Mivel leálltak a harmadik országokba irányuló exporttal, ezzel a piacon legkevesebb húszmillió hektoliter borfelesleg keletkezett.

Megjelent a Hop Top Brewery várva várt alsóerjesztésű sörkülönlegessége, az EISBOCK

2020.05.19
A Hop Top Eisbock egy igazi ritkaság a hazai piacon. Tipikus alsóerjesztésű sörkülönlegesség, melynek alapját egy tradicionális dekokciós eljárással készült német típusú duplabak sör adja. Erjedés után a víz egy részét kifagyasztották, hogy növeljék az íz intenzitását és a sör alkoholtartalmát.

Grand és Tap House terasznyitó, valamint All Together premier a MONYO Grand és MONYO Brewing Co. szervezésében

2020.05.18
Újra együtt élvezhetjük a brutális street food fogásokat, 2020. május 18-tól újból megnyílik a MONYO Grand és a Tap House terasz is, vele együtt pedig a nyári szezon!

Vadélesztő - Hordóérlelés - Gyümölcságy - kiegészült a Horizont Brewing gyümölcsös szériája

2020.05.17
Az IPA-láz mellett egyre inkább tért hódít hazánkban is az USA-ból érkező savanyított (sour) irányvonal. A hordóban érlelt sörök mellett a tavasz és a nyár sörös slágerei egyértelműen a frissítő gyümölcsös savanyított sörök. A Horizont Brewing márciusban indított gyümölcsös szériája további 3 változattal bővült.

A túlélésért küzdenek a magyar borászatok a koronavírus-válság miatt

2020.05.17
Egyelőre nem túl nagy az érdeklődés a borászok a koronavírus-járvány miatt leállított vendéglátási forgalom pótlására kitalált Palackposta2020 akció weboldalán biztosított házhoz rendelési akció kapcsán.

Újabb ágazatot küldött padlóra a koronavírus-járvány

2020.05.16
Áprilisban jóval kevesebb sör fogyott, mint egy évvel korábban. A kocsmák és a vendéglők bezárása a hordós kiszerelés lenullázódásával párhuzamosan a palackozott termékek volumenében is drámai visszaeséshez vezetett.

Több millió liter sört semmisítenek meg Franciaországban a koronavírus-járvány miatt

2020.05.15
Franciaországban négy olimpiai úszómedencényi, azaz körülbelül 10 millió liter sört kell a közeljövőben megsemmisíteni, mert fogyasztásra alkalmatlanná vált a koronavírus-járvány miatt.

A válság miatt a borászok azt szeretnék, ha megszűnne a „zéró alkoholtolerancia” a magyar közlekedésben

2020.05.13
Akár 60-80 százalékkal is visszaeshetett a hazai borászati vállalkozásoknál a minőségi borok értékesítése amiatt, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válsághelyzetben a vendéglátóhelyek és a szállodák is bezártak.

Tömegével mehetnek csődbe a sörfőzdék a koronavírus-járvány miatt

2020.05.13
A kézműves sörök vesztét is elhozhatja a koronavírus, amely az európai főzdék egyharmadát is tönkre teheti. A világjárvány megtörheti a drágább, de minőségi termékeket előtérbe helyező két évtizedes iparági trendet.

Íme a Zirci Apátsági Manufaktúra legújabb trilógiájának harmadik tagja is

2020.05.11
Megjelent az Alevation család harmadik tagja is, amely a Saison nevet viseli. A gyártó a Piperitum Mobile sörük alapját gondolta újra és addig csiszolta, amíg egy egyszerű de klassz kis saison nemszületett belőle.

A drinkbox.hu csapata elkötelezett híve a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.
Szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára NEM AJÁNLJUK!

Elmúltál már 18 éves?

     NEM

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk