A kézműves sörök vesztét is elhozhatja a koronavírus, amely az európai főzdék egyharmadát is tönkre teheti. A világjárvány megtörheti a drágább, de minőségi termékeket előtérbe helyező két évtizedes iparági trendet.
Bár a dublini kocsmák világhírűek, és még mindig a legnagyobb vonzerőt jelentik a turisták számára, a friss statisztikák szerint az írek közül egyre kevesebben térnek be hozzájuk inni egy jó korsó sört.
Önkéntesen kötelezettséget vállalt az Európai Sörfőzők Szövetsége, ezen belül 25 ország sörszövetsége, köztük a Magyar Sörgyártók Szövetsége (MSSZ) is, hogy 2022-ig megjelölik a sörök csomagolásán az italok összetevőit és tápértékeit.
Az Eurostat a Nemzetközi Sörnap alkalmából közölt adatokat a kontinens sörtermeléséről és fogyasztásáról. Ezekből kiderül, hogy tavaly 39 milliárd liter sört gyártottak az Európai Unióban, ez azt jelenti, hogy lakosonként 76 litert.
Csökkent Magyarországon a sörfogyasztás az első fél évben, a Magyar Sörgyártók Szövetségének elnöke, Kántor Sándor szerint elsősorban a hűvösebb időjárás miatt.
Tavaly 4 százalékkal nőtt a söripar hazai értékesítése, a piac azonban egyenetlenül fejlődött. Egyszerre bővült például a prémium, szuper prémium és olcsó sörök forgalma.
Pártoló tagjai lehetnek a Magyar Sörgyártók Szövetségének (Sörszövetség) a kis és a közepes magyar sörgyártó vállalkozások is. Közösen akarnak tenni a sörfogyasztás növeléséért.
A drinkbox.hu csapata elkötelezett híve a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.
Szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára NEM AJÁNLJUK!