Hírek, amelyekben megtalálható a(z) Koronavírus nevű címke

Brutális borfelesleg halmozódott fel Szlovákiában a koronavírus-járvány miatt

2020.05.19
Szlovákiában a borászok legkevesebb 80 százalékát sújtja a koronavírus okozta válság. Mivel leálltak a harmadik országokba irányuló exporttal, ezzel a piacon legkevesebb húszmillió hektoliter borfelesleg keletkezett.

A túlélésért küzdenek a magyar borászatok a koronavírus-válság miatt

2020.05.17
Egyelőre nem túl nagy az érdeklődés a borászok a koronavírus-járvány miatt leállított vendéglátási forgalom pótlására kitalált Palackposta2020 akció weboldalán biztosított házhoz rendelési akció kapcsán.

Újabb ágazatot küldött padlóra a koronavírus-járvány

2020.05.16
Áprilisban jóval kevesebb sör fogyott, mint egy évvel korábban. A kocsmák és a vendéglők bezárása a hordós kiszerelés lenullázódásával párhuzamosan a palackozott termékek volumenében is drámai visszaeséshez vezetett.

Több millió liter sört semmisítenek meg Franciaországban a koronavírus-járvány miatt

2020.05.15
Franciaországban négy olimpiai úszómedencényi, azaz körülbelül 10 millió liter sört kell a közeljövőben megsemmisíteni, mert fogyasztásra alkalmatlanná vált a koronavírus-járvány miatt.

A válság miatt a borászok azt szeretnék, ha megszűnne a „zéró alkoholtolerancia” a magyar közlekedésben

2020.05.13
Akár 60-80 százalékkal is visszaeshetett a hazai borászati vállalkozásoknál a minőségi borok értékesítése amiatt, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válsághelyzetben a vendéglátóhelyek és a szállodák is bezártak.

Tömegével mehetnek csődbe a sörfőzdék a koronavírus-járvány miatt

2020.05.13
A kézműves sörök vesztét is elhozhatja a koronavírus, amely az európai főzdék egyharmadát is tönkre teheti. A világjárvány megtörheti a drágább, de minőségi termékeket előtérbe helyező két évtizedes iparági trendet.

Továbbra is szünetel a látogatói csoportok fogadása a Pécsi Sörfőzdében

2020.05.07
A Pécsi Sörfőzde Zrt. vezetősége tájékoztatja ügyfeleit és az érdeklődőket, hogy a kialakult járványügyi helyzet miatt a Sörfőzde a látogatási programokat továbbra is szünetelteti addig, amikor az már nem jelent egészségügyi kockázatot.

Sokkoló számok: durván megugrott a világban az alkoholfogyasztás a járvány ideje alatt

2020.05.05
A kutatók arra figyelmeztetnek, hogy az alkoholfogyasztás a Covid-19 világjárvány idején „második egészségügyi válsághoz” vezethet. Ugyanis az otthon tartózkodás idején nőtt az alkoholos italok értékesítése.

Amikor egy Corona reklám fordítva is elsülhet

2020.04.25
Az elmúlt 2 hónap során már számtalan hírrel találkozhattunk, amely arról számolt be, hogy a Corona (Coronita) nevű sörmárka számára milyen hátrányos lett a korábbi névválasztása.

Erre senki sem számított: nagyot fordult a világ a magyar borászatokkal

2020.04.17
A koronavírus-járvány, amellett, hogy egyre nehezebb helyzetbe hozza a magyar szőlészeteket-borászatokat, a fogyasztói szokásokra is hatással van.

Bajban vannak a pubok az Egyesült Királyságban

2020.04.16
Az egész világon végigsöprő vírus nem csak az emberek hétköznapi szokásait változtatta meg, de óriási hatással van a gazdaság minden szegmensére. Így van ez a söriparral, de a vendéglátóiparral is.

Itt a magyar borászatok válasza a koronavírus-járványra

2020.04.15
Elindult a „Palackposta 2020”, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) és az Agrármarketing Centrum (AMC) közös borpromóciós kampánya, amely az online termelői borrendelést népszerűsíti a fogyasztók felé.

Koronavírus megelőzés: az alkohol csak külsőleg hat!

2020.04.13
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) összegyűjtötte a koronavírussal kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket. Eszerint sem igaz, hogy a koronavírus ellen véd, sőt a túlzásba vitt alkohol fogyasztás egyértelműen káros.

Nagyüzemi sörgyártás koronavírus idején

2020.04.04
Koronavírus, koronavírus, koronavírus. Pár hete másról sem szól az élet, mindenki erről beszél, mindenre hatással van, épp komplett gazdasági ágazatok csődölnek be.

Jägermeister készítése helyett a cég fertőtlenítőszerekhez adományoz 50 ezer liter alkoholt

2020.03.25
A Jägermeister közölte, hogy 50 ezer liter alkoholt adományoz a németországi Braunschweig város kórházának és gyógyszertárainak, hogy abból fertőtlenítőszert készítsenek.

Komoly intézkedéseket vezetett be a magyar óriásborászat a koronavírus miatt

2020.03.17
A négy berlini arannyal már 13-ra növelte a Varga Pincészet idei évi nagy nemzetközi versenyeken elért aranyai számát. Újabb éves rekordra azonban nem lesz lehetőségük, mert a járvány miatt valószínűleg nem lesz több verseny.

Illegális szeszfőzdékben lefoglalt alkohollal fertőtlenítenének a görögök

2020.03.12
Fertőtlenítésre vet be Görögország több tonna, illegális szeszfőzdékben lefoglalt alkoholt az új típusú koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása végett – közölték a görög hatóságok.

A koronavírustól tartva 36 iráni alkoholmérgezésben halt meg

2020.03.10
Iránban nemcsak a koronavírus pusztít egyre nagyobb gyorsasággal - semmi jele a helyzet enyhülésének –, hanem a koronavírustól való félelem is.

A drinkbox.hu csapata elkötelezett híve a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.
Szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára NEM AJÁNLJUK!

Elmúltál már 18 éves?

     NEM

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk