Hírek, amelyekben megtalálható a(z) Fogyasztás nevű címke

Tömegével mehetnek csődbe a sörfőzdék a koronavírus-járvány miatt

2020.05.13
A kézműves sörök vesztét is elhozhatja a koronavírus, amely az európai főzdék egyharmadát is tönkre teheti. A világjárvány megtörheti a drágább, de minőségi termékeket előtérbe helyező két évtizedes iparági trendet.

Sokkoló számok: durván megugrott a világban az alkoholfogyasztás a járvány ideje alatt

2020.05.05
A kutatók arra figyelmeztetnek, hogy az alkoholfogyasztás a Covid-19 világjárvány idején „második egészségügyi válsághoz” vezethet. Ugyanis az otthon tartózkodás idején nőtt az alkoholos italok értékesítése.

Erre senki sem számított: nagyot fordult a világ a magyar borászatokkal

2020.04.17
A koronavírus-járvány, amellett, hogy egyre nehezebb helyzetbe hozza a magyar szőlészeteket-borászatokat, a fogyasztói szokásokra is hatással van.

Koronavírus megelőzés: az alkohol csak külsőleg hat!

2020.04.13
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) összegyűjtötte a koronavírussal kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket. Eszerint sem igaz, hogy a koronavírus ellen véd, sőt a túlzásba vitt alkohol fogyasztás egyértelműen káros.

Illegális szeszfőzdékben lefoglalt alkohollal fertőtlenítenének a görögök

2020.03.12
Fertőtlenítésre vet be Görögország több tonna, illegális szeszfőzdékben lefoglalt alkoholt az új típusú koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása végett – közölték a görög hatóságok.

A koronavírustól tartva 36 iráni alkoholmérgezésben halt meg

2020.03.10
Iránban nemcsak a koronavírus pusztít egyre nagyobb gyorsasággal - semmi jele a helyzet enyhülésének –, hanem a koronavírustól való félelem is.

Imádják a magyar borokat Lengyelországban

2020.02.27
Magyar borászati bemutatót tartottak szerdán Varsóban, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) rendezvényén a legutóbbi országos borversenyen díjazott huszonhat pincészet mutatkozott be a lengyel üzleti partnerek előtt.

Öt évre kitiltottak egy román állampolgárt Olaszországból, mert túl sokszor kellett kórházba vinni alkoholtúladagolás miatt - a Transindex.ro portálról

2020.02.17
Öt évre tiltották ki Olaszországból azt az 54 éves román állampolgárt, akit csak az idei év kezdete óta 45 alkalommal kellett kórházba szállítani alkoholtúladagolás miatt.

Így vetne véget az alkoholturizmusnak a kis spanyolországi szigetcsoport

2020.01.22
Szigorú korlátozásokkal akar véget vetni az alkoholturizmusnak a Baleár-szigetek kormánya, amely pénteken fogadta el erről szóló rendeletét.

Tévhit, hogy az alkohol felmelegít

2020.01.11
Az alkohol fogyasztása - kisebb vagy nagyobb mértékben - sokak életének rendszeres szereplője. Ennek ellenére számos tévhit él a köztudatban az alkoholfogyasztással kapcsolatban.

Ezt az italt keresték a legtöbben az ünnepek alatt

2020.01.09
1 millió magyar italkeresésből kiderül, hogy nem a bor és nem a pálinka a legkeresettebb ünnepi ital hazánkban. A kimutatás rávilágít arra is, hogy mennyit költünk italokra az ünnepek alatt, amikor háromszorosára nő a kereslet az alkoholos italokat illetően.

A másnaposság legjobb ellenszere

2019.12.31
Előfordul néha, különösen az év végi bulik és szilveszter idején, hogy az ember kirúg a hámból, és a kelleténél több alkoholt iszik. Nem árt tisztában lenni azzal, hogy ilyenkor milyen élettani folyamatok zajlanak le a szervezetben, és hogyan segítheti a folyadékpótlás, hogy gyorsabban túljussunk a másnaposságon.

A gin lehet a világ legnépszerűbb alkoholos itala

2019.11.30
A whiskey évekig dominált Nagy-Britanniában, mint az ország legnépszerűbb itala, azonban az elmúlt időszakban rendkívül nagyot változtak az alkoholfogyasztási szokások és nem csak a briteknél, hanem teljes Európában.

A WHO helyi képviselője szerint Csehországnak szigorúbban kell visszafognia a szeszes italok fogyasztását

2019.11.28
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) helyi képviselője szigorúbb fellépésre sürgette szerdán a cseh kormányt a lakosság szeszesital-fogyasztásának visszafogásában.

Ezek a legjobb kajszipálinkák 2019-ben Magyarországon: itt a toplista!

2019.11.02
Kilenc magyar kajszibarack pálinka került be idén a Pálinkakiválóságok Könyvébe, ráadásul a 2019-ben először kiosztott "Agrárminisztérium pálinkája" díj nyertese is ebben a kategóriában található.

Majdnem negyedével csökkent az írek alkoholfogyasztása

2019.09.11
Bár a dublini kocsmák világhírűek, és még mindig a legnagyobb vonzerőt jelentik a turisták számára, a friss statisztikák szerint az írek közül egyre kevesebben térnek be hozzájuk inni egy jó korsó sört.

Itt a bejelentés: teljesen megváltozik a sörök címkéje

2019.09.06
Önkéntesen kötelezettséget vállalt az Európai Sörfőzők Szövetsége, ezen belül 25 ország sörszövetsége, köztük a Magyar Sörgyártók Szövetsége (MSSZ) is, hogy 2022-ig megjelölik a sörök csomagolásán az italok összetevőit és tápértékeit.

Használd az eszed, ha alkoholt iszol!

2019.08.09
Bár a legutóbbi WHO jelentés alapján elmondhatjuk, hogy kevesebb alkoholt isznak a magyarok, mint néhány évvel korábban, még mindig problémát jelent a túlzott alkoholfogyasztás, különösen a nyári melegben.

A drinkbox.hu csapata elkötelezett híve a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.
Szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára NEM AJÁNLJUK!

Elmúltál már 18 éves?

     NEM

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk