Fenntartható fejlesztések a Miskolci Likőrgyárban

2019.03.28
A Szent István Egyetem stratégiai együttműködési megállapodást írt alá március 20-án, a Miskolci Likőrgyár Zrt.-vel a Budai Campuson. Palkovics László, rektor kiemelte, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei székhelyű vállalat nagyon fontos ásványvízforrással rendelkezik, amelynek kiaknázása gazdaságilag stratégiai jelentőségű.

Hozzátette, hogy a Szent István Egyetem Élelmiszer-tudományi Karán az oktatók és a hallgatók magas szintű ismeretekkel rendelkeznek, ahhoz, hogy a cég prémium minőségű termékeit fejlesszék. Az együttműködés célja és feladata egy újfajta ízesített ásványvíz készítése, innovatív, biológiailag lebontható csomagolás előállítása, valamint új pálinkaérlelési módszer és újfajta likőrtermékek kifejlesztése is.
Kerschner Ferenc, a Miskolci Likőrgyár Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy nagy örömmel tölti el ez az együttműködés, mivel a vállalat több mint száz éve meghatározó szerepet tölt be Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye életében. Hozzátette, hogy mióta új tulajdonosi csoportja van a cégnek, nagyon sokat dolgoztak azon, hogy a gyárban készült termékeket új, minőségi alapokra helyezzék, a XXI. századi kor követelményeinek megfelelően. Kiemelte, hogy Kelet-Magyarországon majdnem mindenhol, országosan pedig napról-napra több helyen elérhetőek a termékeik. A hivatalos okiratot Palkovics László, a Szent István Egyetem rektora és Kerschner Ferenc, a Miskolci Likőrgyár Zrt. vezérigazgatója látta el kézjegyével. A felsőoktatási intézmény és a likőrgyár az együttműködéssel szeretne hozzájárulni az értéknövelő és a fenntartható fejlesztésekhez, a szeszes ital gyártás ökológiai lábnyomának csökkentéséhez.

Kapcsolódó videó:
Forrás: GloboTV

A drinkbox.hu csapata elkötelezett híve a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.
Szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára NEM AJÁNLJUK!

Elmúltál már 18 éves?

     NEM

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk