Az év pálinkája Agárdon készült

2005.04.06
Nem meglepő: magyar pálinkák nyertek nemzetközi szakmai versenyt Bécsben, az viszont már váratlan, hogy egy 2002-ben alapított vállalkozás érdemelte ki Az év pálinkája címet.

Nem meglepő: magyar pálinkák nyertek nemzetközi szakmai versenyt Bécsben, az viszont már váratlan, hogy egy 2002-ben alapított vállalkozás érdemelte ki Az év pálinkája címet.

Az idei, Bécsben megrendezett, Destillata nevű pálinkaversenyére összesen hat országból 142 főzde összesen 1191 termékével neveztek be. A minap zárult vetélkedőn Magyarországról 7 főzde mérettette meg termékeit, a hazai pálinkáknak sikerült összesen 24 érmet hazahozni, ebből 2 nagyaranyat, 5 aranyérmet, 11 ezüstérmet és 6 bronzérmet. Az idei győztesek: Agárdi Pálinkafőzde (Az év pálinkája, 4 arany, 3 ezüst és 1 bronzérem), Zwack Unicum Rt. (Az év pálinkája, 3 ezüst és 4 bronzérem), Brill-Market (1 arany és 3 ezüstérem), Szicsek Kft. (2 ezüstérem), Miskolci Likőrgyár (1 bronzérem).




Az Agárdi Pálinkafőzde kapta meg tehát “Az év pálinkája” címet, s elnyert 4 arany, 3 ezüst és 1 bronz fokozatú díjat. A Velencei-tó melletti település pálinkafőzdéje 9 párlattal nevezett, s a Vylyan Cabernet Franc seprőpálinka nyerte el “Az év pálinkája” címet. Az agárdi cég 2002-es megnyitása óta harmad ízben vett részt a rangos nemzetközi eseményen, és azóta a különleges minőséget képviselő, kézzel palackozott, sorszámozott pálinkái minden évben dobogós helyen végeznek.

A teljes egészében zöldmezős beruházásként létrejött vállalkozás indításakor az alapítók a hazai pálinka minőségének javítását, nemzetközi ismertségének és elismertségének növelését tűzte ki célul. A vállalkozás számára rendkívül fontos, hogy tért hódítson a kulturált alkoholfogyasztás Magyarországon, és hogy korszerű technológiájának alkalmazásával hozzájáruljon az évszázados hagyományok megőrzéséhez. Bár az elsődleges célközönség mindenképpen a hazai fogyasztók, illetve az idelátogató külföldiek, a minőségi pálinka a világon mindenhol kedvező fogadtatásra számít. Jelenleg nagy mennyiség jut el Japánba, Svájcba és Luxemburgba. A palackozásra vonatkozó tendencia alapján a cég 5-6 éven belül eléri a nyitáskor kitűzött százezres határt. Ennek érdekében a raktárkapacitás bővítésére már sor került, és a gyártási kapacitás növelése is a közeljövő feladata.

Forrás: Piac és Profit


A drinkbox.hu csapata elkötelezett híve a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.
Szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára NEM AJÁNLJUK!

Elmúltál már 18 éves?

     NEM

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk