Amerikában összeomlott a rendszer a soha nem látott mértékű alkoholrendelés miatt

2020.04.25
Olyan mennyiségű alkoholt rendeltek a neten az USA-ban a karantén miatt bezárt emberek, hogy totálisan összeomlott a rendszer. Az összes államban igen jelentősen nőtt a szeszes italok iránti kereslet, eksősorban a rövid italok népszerűek.

Mintegy ötven százalékkal nőtt a szeszes italok eladási volumene az USA-ban, miután a koronavírus-járvány (COVID) miatt kijárási korlátozásokat voltak kénytelenek bevezetni több államban is. A Nielsen kutató cég adatai szerint elsősorban a rövid italok iránt nőtt meg jelentősebben a kereslet. Ezekből 75 százalékkal adtak el többet a március 21.-i héten, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

A listát a tequila és a gin vezeti, valamint az előre bekevert koktélok. A borból 66 százalékkal, míg sörből 44 százalékkal vásároltak többet az amerikaiak.

Bár több államban, így például New York-ban is nélkülözhetetlen szolgáltatásnak minősítették az italok árusítását, és engedélyezték az italboltok folyamatos nyitva tartását, az internetes rendelések nőttek igazán, hihetetlen mértékben. Az adatok szerint az USA-ban 243 százalékkal nőtt az online boltok italeladása.


Kép: Vásárló egy denveri italboltban (Colorado állam), 2020. március 23-án. Fotó: AFP / Matthew Stockman

A Nielsen alelnöke az adatokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy az eladások azon a héten történtek, amikor egyre több helyen kezdték el korlátozni az emberek mozgását, ami miatt sokan feltöltötték az otthoni készleteiket is.

Az alkohol tartalmú termékek iránti kereslet olyan mértékben megnőtt, hogy pl. Pennsylvania államban, ahol a kis mennyiségű sört leszámítva csak az állam által üzemeltetett italboltokban (mint pl. Fine Wine and Good Spirits) lehet jelenleg szeszes italt vásárolni, teljesen összeomlott a bolthálózat internetes oldala az óriási kereslet miatt.

Ebben az államban a törvényhozás március közepén jelentette be, hogy bezárják az összes állami italboltot, és az online rendelés lehetőségét is felfüggesztik. Az alkoholeladásokat felügyelő állami szerv végül visszavonulót fújt, és mégis engedélyezték az online eladást, és újranyitották a http://www.finewineandgoodspirits.com népszerű weboldalt is.

Hihetetlen, de alig néhány perccel a hivatalos - televízióban élő adásban megtörtént - bejelentés után egyszerre annyian próbáltak meg online italt rendelni, hogy a weboldal teljesen összeomlott a nagy érdeklődés miatt. A hatóságok később bejelentették, hogy a továbbiakban korlátozzák az egy nap alatt kiszolgálható vásárlók számát és azt is, hogy egy személy, egy rendelés során összesen mennyi üveg alkoholt vásárolhat.

Forrás: CBS Philadelphia

A drinkbox.hu csapata elkötelezett híve a kulturált és felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.
Szeszes ital fogyasztását 18 éven aluliak számára NEM AJÁNLJUK!

Elmúltál már 18 éves?

     NEM

Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk